Favorietjes

Harry Potter

De harry potter-filmserie is gebaseerd op de zeven Harry Potter-boeken van de Engelse schrijfster J. K. Rowling. De serie is compleet en telt acht avondvullende films, het laatste boek, het zevende, is in twee delen verfilmd.

De serie is uitgebracht door de studio's van Warner Bros. De producent is David Heyman en de belangrijkste rollen worden gespeeld door Daniel Radcliffe, Rupert Grint and Emma Watson. Zonder rekening te houden met inflatie is deze filmserie de serie met de hoogste omzet, wereldwijd ruim 6 miljard dollar. Alle 8 uitgebrachte films staan in de top 40 van de lijst van succesvolste films aller tijden. 

    

The Twilight Saga

Twilight is een Amerikaanse romantische fantasyfilm uit 2008 onder regie van Catherine Hardwicke. Het verhaal is gebaseerd op het eerste deel van de gelijknamige boekenreeks van Stephenie Meyer. De hoofdrollen worden gespeeld door Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen) en Taylor Lautner (Jacob Black).

De film won meer dan twintig prijzen, waaronder de People's Choice Award voor favoriete film van het jaar en de publieksprijs tijdens de World Soundtrack Awards 2010, voor de filmmuziek van Carter Burwell. Opbrengst: $ 392.616.625

The Twilight Saga: New Moon is een Amerikaanse film uit 2009 onder regie van Chris Weitz. New moon heeft al vele awards gewonnen, en blijft doorgaan met winnen (beste film, beste boek, beste soundtrack, beste acteurs) New moon heeft op de openingsdag een totale opbrengst van $72,703,754 opgebracht en zette daarmee een record voor beste openingsdag ooit. De totale opbrengst wereldwijd is $709,711,008.

The Twilight Saga: Eclipse is een Amerikaanse film uit 2010, geregisseerd door David Slade. De film is op 30 juni 2010 in première gegaan.

Op 26 mei 2010 heeft Eclipse de National Movie Award gewonnen voor de film in 2010 waar het meest naar uitgekeken wordt.

Ondanks de hype, het hoge bezoekersaantal en de vele inkomsten heeft de prent enorm veel nominaties voor een "Razzie Award 2010":

  • 1 nominatie voor "Slechtste Film", met name voor Summit Entertainment
  • 2 nominaties voor "Slechtste acteur", met name Robert Pattinson (in de rol van Edward Cullen) en Taylor Lautner (in de rol van Jacob Black) 
  • 1 nominatie voor "Slechtste actrice", met name Kristen Stewart (in de rol van Bella Swan)
  • 1 nominatie voor "Slechtste mannelijke bijrol", met name Jackson Rathbone (in de rol van Jasper Hale)
  • 1 nominatie voor "Slechtste filmkoppel": ondanks dat de prijs in principe voor een koppel is (2 personen), is de hele filmploeg genomineerd
  • 1 nominatie voor "Slechtste regisseur", met name David Slade
  • 1 nominatie voor "Slechtste filmscript", met name Melissa Rosenberg 
  • 1 nominatie voor "Slechtste rip-off, verfilming, vervolg, ..."

 

Enkel Jackson Rathbone won de prijs effectief in de categorie "Slechtste mannelijke bijrol

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 is een Amerikaanse speelfilm uit 2011.Geregisseerd door Bill Condon. Het is de vierde film uit een reeks films gebaseerd op het vierde en laatste boek. Het verhaal van het boek wordt echter verdeeld over twee films.

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 is een Amerikaanse speelfilm die in november 2012 is verschenen. Geregisseerd door Bill Condon.

Breaking Dawn is het laatste boek uit de reeks, of de film het laatste deel van de filmreeks wordt is nog de vraag, want de distributeur Summit Entertainment heeft namelijk vermeld dat ze misschien nog plannen hebben voor een vervolg buiten de boekenreeks.Alleen haakt acteur Robert Pattinson al af, omdat hij zich te oud voelt voor meer Twilight-films.

    

 

The Hunger Games (trilogy)

de hunger games is een amerikaanse sciencefiction. De film ging in Nederland op 21 maart 2012 in première. De film is gebasseerd op het gelijknamige eerste boek, De film is geregisseerd door Gary Ross. Er zijn twee vervolgboeken, die ook beiden verfilmd zullen worden. Gary heeft besloten de volgende films niet te regisseren omdat hij vind dat hij te weinig speling krijgt van de producent Lionsgate. Lionsgate wil deel twee in november 2013 op het witte doek hebben. De regisseur zal Francis lawrence zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Jennifer lawrence (Katniss) Josh Hutcherson (Peeta) en Liam Hemsworth (Gale)

De productie van de film heeft ongeveer 80 miljoen euro gekost. De film was echt een groot succes, de film bracht namelijk 68,5 miljoen dollar in 1 dag op. Dat is iets meer dan 50 miljoen euro. Ze denken dat de serie van films net zo’n succes als harry potter en twilight gaat worden.